foxiadis weblog

makdel or foxiadis… an IT geek story!

Πέρα από τα εκατομμύρια που έχουν καταχραστεί…

Αναρωτιέμαι σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα… Ναι! Είναι άδικα τα μέτρα που λαμβάνονται, να την πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι. Προβληματίζομαι όμως σχετικά με το πόσο δίκαιο είναι σε μια χώρα με 10 εκατομμύρια πληθυσμό να υπάρχουν 1 (+) εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι. ΙΔΙΩΣ την στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι οι μισοί από αυτούς δεν έχουν κάτι να κάνουν. Μάλλον να πω κάθονται δύο και δουλεύει ένας. Ακόμα χειρότερα αυτός που δουλεύει (από τους τρείς) δεν διαθέτει τα προσόντα για την κατάληψη της θέσης του. Με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα και πολλές καθυστερήσεις σε όλες τις υποθέσεις του Δημόσιου Τομέα.


Ακόμα χειρότερη προέκταση του τρόπου με τον οποίο διορίζονται οι «εκλεκτοί» στο δημόσιο, αποτελεί το γεγονός να απομένουν άνεργοι νέοι που έχουν τα προσόντα και την όρεξη, αλλά όχι το μέσον.
Δεν πρέπει άραγε κάποια στιγμή να μπει βαθιά το μαχαίρι και όλοι οι χασομέρηδες να πάνε στα σπίτια τους και να προσπαθήσουν για μια φορά στην ζωή τους να ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ; Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πιστέψω ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, αλλά αναγκάζομαι να σκεφτώ, ότι πολλοί από αυτούς που δεν τους ελέγχει κανένας, έχουν γίνει.
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος με όρεξη για δουλεία αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, ακόμα και τώρα ή στο άμεσο μέλλον. Το κοντινό μέλλον που όπως φαίνεται θα είναι ακόμη πιο δύσκολο.
Εντωμεταξύ όλοι εσείς οι «έξυπνοι» (του ιδιωτκού τομέα του θεάματος, νούμερα) μπορείτε να ασχολείστε με τις τσόντες και τα κουτσομπολιά. Αλλά θα έρθει και η δική σας ώρα και θα το σβήσουμε το ρημάδι χαζό-κουτί. Να πάτε κι εσείς σπίτια σας, εσείς που ζείτε από έργα άλλων, απλά κουβεντιάζοντάς τα, όποια κι αν είναι αυτά.

Δεν θα πω περισσότερα είναι χαμένος χρόνος.

Posted under: Uncategorized

Tagged as: , ,

3 comments

 • Έφτασε άραγε ο κόμπος στο χτένι; Θα γίνει κατι στην χώρα μας; Θα παρουμε τα δανεια και θα συνεχίσουμε μια δεκατια ακόμη να κατασπαταλάμε;;; θα κανουν κάτι οι πολίτες; Θα κάνει τιποτα ο Γιωργάκης; Όπως ας πουμε να αποδειξει ότι δεν τον ψηφίσαμε τζαμπα; Οι απολύσεις από το Δημόσιο είναι out of the question? Για πραγματική ανάπτυξη κι όχι μιζες από παντού, θα εκπονίσει σχέδια αυτή η κυβέρνηση; Θα πληρώσουν οι «τρανοί» φοροφυγάδες;;;

 • Χρονικό προαναγγλελθέντος θανάτου. Η στάση πληρωμών είναι γεγονός, ψάχνουν το «πότε» θα είναι καταλληλότερη στιγμή. Ας γίνουν πρώτα, σου λέει, τα μπάνια του λαού και από Σεπτέμβρη θα πέσουν οι μαχαιριές.

  Φοβούμαι ότι είναι αδύνατον να αλλάξει κάτι τόσο ριζικά και τόσο δραστικά σάυτόν τον τόπο, όχι γιατί συνεχίζουν να μας κυβερνούν αυτοί οι ίδιοι που τα προκάλεσαν όλα (ο γνωστός δικοματισμός), αλλά γιατί εμείς ως πολίτες ακόμη και όσοι έχουν «διαβάσει» τη φάση και βλέπουν λίγο πιο μπροστά δεν έχουν πάρει ακόμη τα παλούκια και τις πέτρες να του πετάξουν όλους έξω.

  Ο Ντάνι ντε Βίτο στον «Πόλεμο των Ρόουζ» είχε πει:

  – τι είναι 500 δικηγόροι στον πάτο του ωκεανού?
  – μια καλή αρχή!

  Θα έλεγα ότι μια καλή αρχή θα ήταν 500 πολιτικοί κρεμασμένοι ανάποδα στο Σύνταγμα (και μαζί με αυτούς και όλοι εμείς οι φαύλοι που τους ψηφίζουμε). Αδιέξοδη μου φαίνεται η κατάσταση…

 • χχμμμ, προσωπικά δεν νομίζω να γίνει στάση πληρωμών γιατί μετά θα τους κρεμάσουμε πραγματικά έξω από το Σύνταγμα… βέβαια εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα κοινά και τα οικονομικά της χώρας συνεπώς είμαι ο πλέον αναρμόδιος για να εκφέρω γνώμη!

  Μήπως πρέπει να μαζεύω τα 50άρικα κάτω από το στρώμα πλέον;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *